Nieuws

Verloop sleepweekenden 2019

18-03-2019 21:03
Beste sloeproei(st)ers, 
 
Hier volgt een kort verslag van de sleepweekenden, die net als in 2018 in het teken stonden van slechte weersomstandigheden. Mede door de grote inzet en flexibiliteit van de teams en vele vrijwilligers hebben we ondanks deze tegenslag toch vele sloepen gesleept, maar ook teams moeten teleurstellen omdat ze voor niets de lange reis naar Stavoren hadden gemaakt. Diverse sloepen hebben dispensatie gekregen, en mogen dit seizoen varen met de huidige sleepwaarden. 
 
Verloop sleepweekenden 2019
 
1e weekend 2/3 maart
Vrijdag opbouwen, zaterdag prima weer om te slepen, zondagochtend ook. Zondagmiddag afgelast wegens te harde wind. Deze sloepen doorgeschoven naar volgende vrijdag en zondag.
 
2e weekend 8/9/10 maart
Vrijdag prima weer, goed verlopen.
Zaterdag wederom afgelast wegens harde wind. Besloten om zondag een uur eerder te beginnen en langer door te gaan. De overige sloepen naar volgende zaterdag verschoven. Voor 7 sloepen dispensatie, deze kwamen alleen omdat Cw-waarde verlopen was, verder geen relevante aanpassingen.
Dit zijn: Evert Deddes, Pollux, Brand, Mooder Maas, Laura G, De Mac en Maarten H. Tromp
 
Reserveweekend 16 maart
Wederom om 7 uur begonnen omdat weersvoorspelling voor de middag vanaf ca 12 uur ongunstig was. Van 7 tot bijna 10 uur verloopt het slepen voorspoedig. Stormweer komt dan ineens opzetten met golven in het kanaal. Slepen niet meer mogelijk. 
 
Laatste 5 sloepen met diverse slepen kunnen helaas niet gesleept worden. Wel zijn ze gewogen en gemeten. Ook deze sloepen krijgen dispensatie. Dit zijn: 8 Beaufort, Van Ommeren, HoutmanDe Rijp en Kerwood.
 
Met de contactpersonen van deze sloepen zijn afspraken gemaakt, wedstrijd commissies krijgen hiervan bericht.
 
Eventuele vragen kunnen gericht worden aan skc@federatiesloeproeien.nl
 
Het bijgewerkte sloepenregister met nieuwe Cw-krommen zal voor eind maart worden gepubliceerd.
 
Namens SKC FSN, 
Yvonne Hoeboer
 

Winteronderhoud sloepen ... aandachtspunten.

23-12-2018 10:32
Naar aanleiding van enige constateringen bij de keuringen in 2018 heeft de SKC enkele aanbevelingen voor het winterhoud. Deze zijn op het moment vooral gericht op de riemen en de borging van het roer. De informatie vind je hier >>
in 2018 door SKC.hhhhAanbevelingen naar aanleiding van enige constateringen bij keuringen
in 2018 door SKC.

Aanpassing Uitslag 1e klasse Dames

06-11-2018 08:41


Hier roeit het team dat tijdens MPM uitgeroepen had moeten worden tot winnaar bij de dames in de 1e klasse. Door een fout in de berekening hebben zij helaas niet hun feestje daar kunnen vieren. Dat is zuur en dat realiseren we ons. Helaas kunnen we dit niet meer goedmaken maar er wel lering uit trekken. Onze excuses zijn uiteraard al rechtstreeks aan de betrokken teams aangeboden. We feliciteren alsnog de dames en stuurman van DE PAARDEKREEK met hun mooie prestatie!!!

FSN nummerplaatje

17-10-2018 11:20
Aan alle FSN leden,
 
In het technisch reglement staat genoemd dat het FSN nummerplaatje als bewijs van lidmaatschap goed zichtbaar gemonteerd hoort te zijn in de sloep.
Dit FSN nummerplaatje is uitgereikt bij de eerste sleepproef van de sloep.
Als dit plaatje niet meer aanwezig is dient het vervangen te worden. Een vervangend plaatje mag men zelf laten maken. 
Via de FSN kan dit messing plaatje nabesteld worden tegen een kostprijsvergoeding van € 20,00.
Bestelling kan via skc@federatiesloeproeien.nl, met vermelding sloepnaam, FSN nummer, contactpersoon en emailadres.
 
met vriendelijke groet, Yvonne
namens FSN SKC