Uitstel prijsuitreiking damesklassement

26-09-2012 15:12

IJmuiden, 26 september 2012


Onderwerp: Uitstel prijsuitreiking damesklassement
 

Geachte Heer/ Mevrouw,
 

Begin dit jaar heeft de sleep en keurcommissie een sleepdag verloren door een defect aan de sleepboot. Hierop hebben de sloepen welke die dag gesleept moesten worden een verlenging van 1 jaar gekregen voor de geldigheid van de sleepwaarde. Als voorwaarde is toen gesteld dat de te slepen sloepen hun onderhoud moesten melden en indien er in het klassement vreemde situaties zouden voordoen dit besproken zou worden in het bestuur.
De top 3 van de sloepen in het damesklassement zijn sloepen welke gesleept hadden moeten worden. Meerdere teams hebben daar opmerkingen over geplaatst en bij nadere beschouwing kunnen wij als FSN niet 100% garanderen dat de sleepwaarde correct is en dus de uitslag eerlijk is. Wij hebben na lang beraad en na het afwegen van de diverse opties besloten dat alle sloepen welke die bewuste zaterdag gesleept hadden moeten worden zullen worden herberekend na het vaststellen van hun echte sleepwaarde in maart 2013. Het gevolg hiervan is dat deze sloepen tijdens de uitreiking van de prijzen van het Nederlands Kampioenschap en de klassementen geen prijs zullen ontvangen. In het bewuste klassement zal dan helemaal geen prijs worden uitgereikt. Het grootste gevolg ligt hiervan bij de Dames.
In 2013 bij de eerste wedstrijd met de meeste sloepen zullen de prijzen dan worden uitgereikt.


Wij beseffen dat dit niet de meest ideale oplossing is maar denken wel dat dit de meest eerlijke oplossing is.
 

Het slepen en herberekenen in 2013 is wel aan een aantal voorwaarden verbonden:
1. Die sloepen moeten dan nog steeds in dezelfde staat zijn als nu in 2012. Zodra een sloep de komende winter gewijzigd wordt waarbij zijn weerstand kan veranderen, geldt dat zijn overgesleepte waarde van maart 2013 niet geldig  is voor de herberekening en wordt die sloep uitgesloten van die herberekening en ook uit het klassement voor 2012 gehaald.
2. Deze maatregel geldt alleen voor de sloepen die dit jaar op de uitgevallen sleepdag gesleept hadden moeten worden. Dus andere sloepen die dit jaar niet gesleept hadden moeten worden op de uitgevallen sleepdag, kunnen geen herberekening claimen als hun handicap in 2013 anders is geworden (ook als ze komende winter niet in onderhoud zijn geweest). De ploeg kan geen herberekening claimen als de handicap gunstiger wordt en concurrenten van die sloep kunnen geen herberekening claimen als de handicap ongunstiger wordt.                                                                                                                                                    

Wij menen met dit besluit onder de gestelde voorwaarden een eerlijke competitie te kunnen handhaven. Wij menen dat dit een unieke situatie is en hopen dat dit nooit meer voorkomt zodat deze maatregelen eenmalig zijn.
 

Indien u nog vragen en/of opmerkingen heeft dan kunt u deze ten allen tijde richten aan ons
secretariaat op federatiesloeproeien@gmail.com 
 

Met vriendelijke groet,
 

Marco Clots
Voorzitter FSN

Terug