Maasrace wel/niet genomineerd voor FSN klassement

14-09-2016 21:11

Beste sloeproei(st)ers,

Er is verwarring ontstaan over de nominatie van de Maasrace. In de ALV 2016 is afgesproken dat alle FSN 'waardige' races dit seizoen genomieerd zouden worden voor de 1e en 2e klasse. Dit zijn de races die aan de FSN eisen voldoen, deze zijn terug te vinden in het handboek voor wedstrijdorganisaties, klik hier >>

De Maasrace is op basis van prestaties van afgelopen jaren voor 2016 uitgesloten van nominatie, en de roeikalender 2016 is op 30 januari op deze site gepubliceerd en via Social media van sloeproeienNL bekend gemaakt. In de roeikalender was de Maasrace wel opgenomen, maar niet genomineerd. Ter verduidelijking: als een organisatie lid is van de FSN dan komt de betreffende wedstrijd op de kalender te staan. Echter moet een wedstrijd tenmiste 3 jaar achtereen zijn georganiseerd zonder noemenswaardige problemen / klachten, en moet de organisatie conform het handboek werken om voor nominatie in aanmerking te komen. 

Per abuis stond de Maasrace dit seizoen tot voor kort wel in de tussenstanden van het Klassement, waardoor bij enkele teams de indruk is ontstaan dat deze race genomineerd zou zijn. Overigens bleek de Maasrace 2016 wederom op diverse punten niet te voldoen aan de FSN eisen, dus zouden de uitslagen toch niet hebben meegeteld. 

We bieden onze welgemeende excuses aan voor de ontstane verwarring. 

We hebben van enkele teams te horen gekregen dat ze de Maasrace hadden ingepland met betrekking tot het klassement, maar met nog 4 genomineerde wedstrijden te gaan na de FSN jubileumrace zijn er gelukkig nog voldoende mogelijkheden om de benodigde 6 genomineerde wedstrijden te roeien. 

Voor de actuele tussenstand t/m ZwarteWaterRace, klik hier >>

Met vriendelijke groet,

Bestuur en wedstrijdcommissie FSN

Terug