FSN Reglement 2015

20-02-2015 13:08

Tijdens de ALV 2014 zijn een aantal wijzigingen in het reglement toegelicht. Het nieuwe reglement staat vanaf vandaag online. 

Voor downloaden van het reglement 2015, klik hier >>

Belangrijke wijziging is de toevoeging bij de verplichte uitrusting van een sleeplijn van minimaal 10 mtr, en minimaal 2 geschikte fenders/stootwillen aan boord van een sloep tijdens wedstrijden. De FSN zal tijdens wedstrijden streng toezien of sloepen de verplichte uitrusting, inclusief reddingvesten voor iedere opvarende, aan boord hebben. 

Een belangrijke toevoeging is dat sloepen die meeroeien voor het FSN klassement zich minimaal één week voor een genomineerde wedstrijd moeten opgeven onder vermelding van het aantal roei(st)ers. 

Alle wijzigingen / toevoegingen ten opzichte van het reglement 2014:

  • Algemeen reglement artikel 16.1.d/e/g: 'roeiers' vervangen door 'bemanningsleden'
  • Technisch reglement artikel 5.1.c: toegevoegd 'waarvan minstens één (sleep)lijn met een lengte van minimaal 10 meter lang en minimaal 12 mm dik'
  • Technisch reglement artikel 5.1.d: nieuw toegevoegd; ten minste 2 voor de sloep geschikte fenders/stootwillen ter voorkoming van beschadiging aan de eigen of andere sloep(en).
  • Technisch reglement artikel 5.5: nieuw toegevoegd; Een elektrische lenspomp is toegestaan; deze dient echter als aanvulling en niet als vervanging van het onder 5-1 onder b is vermeld.
  • Technisch reglement artikel 6.8: nieuw toegevoegd; Bij het aanbieden van een sloep voor de sleepproef geeft het team de sleepsnelheid op. De sleepcommissie mag afwijken van deze opgegeven sleepsnelheid als er twijfels zijn aan de opgegeven sleepsnelheid. 
  • Wedstrijdreglement artikel 3.11: nieuw toegevoegd; Voor een FSN klassering dient een ploeg met een sloep die voor meerdere aantallen roei(st)ers gesleept is zich ten minste één week voor aanvang van een genomineerde wedstrijd (uiterlijk vrijdagavond 24:00 uur) in te schrijven onder vermelding van het aantal roei(st)ers. Wijkt men af van deze opgave dan telt de uitslag van betreffende race niet mee voor het FSN klassment 
Voor downloaden van het reglement 2015, klik hier >>
 
Terug