Van de voorzitter: 'De neuzen dezelfde kant op'

03-02-2014 19:31

DE NEUZEN DEZELFDE KANT OP

Heel even leek het er op dat met alle cw/sleepheisa in 2013 het sloeproeien in 2014 weleens in een impasse had kunnen belanden. 2013 Leek het jaar van het grote zwijgen in sloeproeiend Nederland, de forums waren nooit zo rustig. Hieruit bleek maar eens hoe ingewikkeld de materie van het slepen en het handicapsysteem  is, want de meeste roeiers kunnen er geen zinnig woord over zeggen.

Ook ik heb niet veel kennis van de cw-materie, maar heb in de basis een rotsvast vertrouwen in het huidige systeem. Dit vertrouwen was dan ook de basis waarop Anne Sjoerd Dikkerboom en ik ons verkiesbaar hebben gesteld om tot het bestuur toe te treden om Laurens Mulder en Marco Clots te vervangen. Gelukkig konden wij op 2 tegenstemmers na rekenen op een massale steun vanuit sloeproeiend Nederland.

Naast Anne Sjoerd en mij zijn ook Kees Verweel en Diana van Malsen toegetreden tot het bestuur van de FSN. Samen met de penningmeester Jan Schokker en algemeen bestuurslid Marc Beerens bestaat het bestuur nu uit 6 leden die volle vaart vooruit willen.

Kyokushinkai staat bekend als de meest harde karatestijl die er is, maar wat heeft dit nu toch met sloeproeien te maken? De naam Kyokushinkai  is tot stand gekomen door de grondlegger van deze stijl Masutatsu Oyama die de volgende opvoedkundige waardes tot betere prestaties van groot belang vond:

  • Kyoku = uiterste/hoogste
  • Shin = waarheid
  • Kai = samenwerking

Vrij vertaald zou je kunnen zeggen “samenwerken naar de hoogst haalbare waarheid” en die zal altijd ter discussie staan.

Laten we er met elkaar een mooi sportief jaar van maken,  waarbij we collectief vooruit kijken en opzoek gaan naar het hoogst haalbare binnen onze sport!

Namens het bestuur,

Marco Schoone
Voorzitter 

Terug