Buisradarreflector waardeloos!

06-02-2015 16:34

We werden door Dennis Klasen van sloeproeivereniging Delfzijl getipt met betrekking tot gebruik van radarreflectoren in een roeisloep. Volgens het technisch reglement artikel 5.2.i behoort een radarreflector tot de aanbevolen uitrusting van een roeisloep, en we zien dan ook veel roeisloepen voorzien van een reflector, met name van het type buisreflector. Dennis wees ons op een test van de Waterkampioen, die in 2008 diverse typen reflectoren heeft getest. Uit de test blijkt dat buisreflectoren totaal niet werken;

"De buisreflectoren werken helemaal niet. Er is geen enkele reden om die te gebruiken. Mocht je het doen voor je eigen gevoel, om in ieder geval iets aan boord te hebben onder het motto: beter iets dan niets, dan heb je het mis. Ze werken echt niet, dat kan dus geen goed gevoel opleveren."

De test is uitgevoerd in samenwerking met de KNRM en om een conclusie te trekken uit hun conclusie is dat er 2 opties zijn, de conventionele Achthoek, echter door de de vorm is het heel belangrijk hoe die gemonteerd wordt om de werking niet negatief te beïnvloeden. De andere optie is een Trilens, echter met een prijs van rond de € 270,- een serieuze uitgave. 

Voor downloaden van de test, klik hier >>

 

 

Terug