Klasseindeling 2017

23-03-2017 14:30
Nu de sleepproeven gedaan zijn, kan de klasseindeling bekend gemaakt worden.
In het klassement zijn een aantal sloepen toegevoegd welke eerder geen dames of heren waarde hadden en, of zijn er sloepen verwijderd die eerder wel een dames of heren waarde hadden, welke in 2017 is komen te vervallen.

Zoals afgesproken is deze indeling de basis voor roeiseizoen 2017, maar nog niet definitief.
Sloepen waarvan geen ( recente) roeiresultaten bekend zijn, worden beschouwd als sloepen met een gemiddeld resultaat en komen om die reden uit in de eerste klasse( heren of dames) Deze sloepen kunnen dus mogelijk nog in aanmerking komen voor een herindeling.
Daarnaast bestaat er nog de mogelijkheid dat een sloep waarvan ( middels roeiresultaten) bewezen is, dat deze in de verkeerde klasse zit, nogmaals opnieuw ingedeeld wordt. Er volgt geen volledige herindeling maar er wordt per sloep bekeken of een herindeling nodig is. Deze herindeling zal gedaan worden voordat de derde hoofdklasse genomineerde race geroeid is. Dit om sloepen die onverhoopt toch nog in de hoofdklasse belandden, de kans te geven hun limiet van minimaal 6 geroeide races te behalen.

De klasseindeling kun je hier bekijken >>

Mochten jullie naar aanleiding van de klasseindeling of bovenstaande uitleg nog vragen hebben, stuur dan een mail naar federatiesloeproeien@gmail.com  of naar wedstrijdcommissie@federatiesloeproeien.nl